Uitgaven in juli

Ik heb in juli veel geld uitgegeven. Heel veel. In totaal ging er volgens YNAB 5597,25 euro de deur uit (zie de “Outflows”), hoewel 900 euro daarvan naar mijn beleggingsrekening ging, dus dan heb ik deze maand nog “maar” bijna 4700 euro uitgegeven.

Screenshot 2016-08-01 09.14.04

Korte uitleg: in de meest linkerkolom de categorieën uitgaven, dan als eerste daarna de geplande uitgaven, vervolgens het werkelijk in deze maand uitgegeven geld, en tenslotte in de laatste kolom hoeveel ik vóór- of achterloop op de jaarplanning.

De vakantie is de grootste uitgavenpost deze maand, ik betaalde bijna 2500 euro hiervoor. Het grootste deel hiervan is voor de reis naar IJsland die gepland staat (vlucht, auto, B&B’s onderweg). Maar ook een klein deel was voor een weekendje weg in de Ardennen een paar weken geleden. Ik had oorspronkelijk bedacht dat ik dit jaar 12 x 90 dus ruim 1000 euro zou willen uitgeven aan vakanties, maar dat was dus voordat we bedachten dat we naar IJsland gingen.

De tweede grote uitgavenpost zit ‘m in de goede doelen, waaraan ik bijna duizend euro uitgaf. Ik heb deze maand twee grote bedragen overgemaakt naar twee goede doelen. Dit zat ook in de planning, de rest van het jaar ga ik nu veel minder hieraan betalen. Hierdoor zal mijn “achterstand” op de jaarplanning helemaal of bijna helemaal goed gaan komen. Ik denk dat ik het volgend jaar wat meer over de maanden ga spreiden.

Bij bankkosten rekende ik deze maand weer de servicekosten af bij de ASN-bank. Daardoor is dat bedrag zo hoog. Ook hier sta ik dus nu in de min, maar dit wordt dan de volgende maanden ook weer beter.

De zeer oplettende lezer ziet misschien dat het bedrag bij “nichtjes en neefjes” verhoogd is. Ja, dit komt omdat mijn broer recent vertelde, dat zij begin volgend jaar nog een zoontje of dochtertje erbij hopen te krijgen. Mochten zij trouwens tien kinderen willen krijgen, dan ga ik trouwens niet elke keer mijn bijdrage verhogen. Maar drie kan nog wel 🙂

Hopelijk wordt augustus weer een goedkopere maand. Volgens de planning zit dat er wel in, maar nou nog gaan kijken hoe het écht loopt, natuurlijk.

Advertentie

5 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

5 Reacties op “Uitgaven in juli

  1. Gefeliciteerd met het aankomende neefje / nichtje! 🙂 Dat zijn flinke uitgaven deze maand inderdaad, maar IJsland is ook wel heel erg mooi natuurlijk om eens heen te gaan.

  2. Anoniem

    Oeh, is Ijsland echt zo duur?

  3. IJsland staat ook nog op mijn verlanglijstje en een prima besteding van je geld 🙂

  4. Is het vakantiebedrag voor jezelf of ook voor je partner?

  5. Heerlijk om op vakantie te gaan naar IJsland. Ik ken maar weinig mensen die hun financiën zo goed op orde hebben en overzicht van kunnen vertellen. Goed bezig, leuke blogs en je schrijft heel leuk wat het lezen een stuk leuker maakt 🙂