Werkdruk

Er zijn nog wat zieken bij gekomen op het werk, dus nu moet ik alsnog in augustus vol aan de bak. Voordeel daarvan is dat er weer overuren bij komen, die ik gewoon mag laten uitbetalen (cq. later zou kunnen compenseren, maar ja, het lijkt wel duidelijk dat dat in de praktijk gewoon niet zo werkt).

Nadeel is, dat het uitrusten er nog niet in zit. Tot aan de vakantie, dan, want dan ben ik gewoon écht weg en zullen ze het even anders op moeten lossen.

Daarnaast is mijn vriend erg met z’n eigen bedrijfje bezig, wat, merk ik, toch ook voor mij extra drukte oplevert. Hij vindt het fijn dat ik meedenk, bepaald papierwerk ook doorlees om te zien of ik er nog bijzonderheden uithaal, mee ga naar besprekingen met de accountant, enzovoort. Heel interessant allemaal, zo’n groeiend bedrijfje, maar natuurlijk kost ook dat tijd, en aandacht.

Gelukkig is het nu weekend. Dan ligt mijn werk stil. En het bedrijfje van mijn vriend ook grotendeels. Dus heb ik gistermiddag heerlijk een lange middagdut gedaan, en ben gisteravond alsnog ook weer vroeg naar bed gegaan. En vandaag ga ik ook nog lekker genieten van een vrij dagje.

Ik blijf een beetje worstelen – extra geld verdienen door extra uren te werken is leuk, maar … een burnout krijgen van dit hele gedoe, is wat minder leuk. Ik heb er nog nooit echt eentje gehad, trouwens, maar ik hoor daar slechte verhalen over.

Advertentie

2 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

2 Reacties op “Werkdruk

 1. Mom4life

  Ja probeer een burn out te vermijden! Ik heb er ook slechte ervaringen mee!
  Wat ik deed was vroeger naar bed, minder en kortere sociale activiteiten en vaker nee zeggen! Tegen van alles.

  Mom4life
  http://Www.life4mama.blogspot.nl

 2. Ri

  Pas goed op jezelf.