Ik heb ongerealiseerd rendement!

Het gaat goed met de aandelenmarkt. Mijn beleggingen bij de ASN-bank hebben bijna het verlies van januari goed gemaakt. Bijna, maar nog net niet helemaal. Mijn beleggingen bij Binck staan momenteel op winst, de waarde van mijn aandelen is gestegen.

En dat noemt Binck: “ongerealiseerd rendement”.

Ik weet niet of dat iets algemeen menselijks is, of dat ik alleen dat heb, maar van dat “ongerealiseerd rendement” krijg ik natuurlijk sterk de neiging om het te realiseren!

Screenshot 2016-08-13 09.35.15

Ongerealiseerd rendement? Snel, doe iets!!

 

En hoe “realiseer” je dan zo’n rendement? Nou, dan verkoop je je aandelen, natuurlijk!

Alleen, wacht eens even, dat was in mijn geval niet de bedoeling. De bedoeling is juist, dat ik mijn beleggingen nog verder uit ga breiden. Als ik deze aandelen zou verkopen, zou ik ze daarna meteen weer aan willen kopen. Dat schiet niet op. Dan verlies ik alleen maar geld aan de transactiekosten.

Dus moet ik op mijn “ongerealiseerde rendement” blijven zitten. Waarschijnlijk jarenlang. En omdat de waarde van deze aandelen waarschijnlijk blijft groeien (ja, met pieken en dalen), zal het bedrag aan “ongerealiseerd rendement” alleen maar groter worden. Wie weet overstijgt het ooit zelfs het oorspronkelijke bedrag. Lukt het me dan nog steeds, om er van af te blijven?

Bij de ASN-bank noemen ze de groei in waarde trouwens niet “ongerealiseerd rendement”. Daar zeggen ze gewoon: “je aandelen zijn nu zoveel waard”. Klaar.

Ik vrees (en hoop) dat ik bij Binck heel, heel lang tegen “Ongerealiseerd rendement” aan ga zitten kijken. Dus ik moet er maar aan wennen. Misschien moet ik het getalletje maar gewoon gaan negeren. En alleen kijken naar het “Vermogen”, want dat is wat mijn beleggingen (plus een paar euro in de kas) op dit moment waard zijn.

Advertentie

2 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

2 Reacties op “Ik heb ongerealiseerd rendement!

  1. Haha, het ‘voordeel’ is dat het verlies ‘negatief ongerealiseerd rendement’ heet. Dan heb je dus ongerealiseerd verlies 😉

    • Meergeldminderstress

      Haha, mooi gevonden, ongerealiseerd verlies.

      Ik vind het wel mooi dat ze het laten zien. Ik vind het bij de ASN altijd een beetje jammer dat ik het zelf uit moet rekenen.