Salaris binnen

Mijn salaris kwam eergisteren weer binnen. Deze keer een normaal bedrag zonder extraatjes. Maar dat is ook al ruim voldoende om gewoon weer mijn dingen mee te doen – er gaat automatisch geld naar de beleggingsrekeningen, er gaat vandaag wat geld naar de huishoudrekening, ik maak wat geld over naar mijn vriend als mijn bijdrage in de kosten van zijn (ons) huis, enzovoort.

De laatste maanden maak ik overuren. Er is iemand chronisch ziek geworden, en iemand anders is ook redelijk vaak afwezig vanwege “zorgverlof”. Hoewel hij een persoon is die erg op zichzelf is, maak ik daaruit op dat ofwel zijn vrouw ofwel een van zijn kinderen erg ziek is. Wat natuurlijk heel naar is, dus ik vervang ‘m graag als hij zijn tijd nodig heeft voor belangrijkere dingen.

Maar met al die extra uren die ik draai, ga ik mijn baas dan ook maar vragen om volgende maand een deel van die overuren maar uit te betalen. Ik zie het niet gebeuren dat ik ze voor het einde van het jaar nog kan compenseren met vrije uren, want er is niemand die die uren kan werken voor me.

Dus volgende maand waarschijnlijk een hoger salaris. Maar eerst nog even er voor werken, natuurlijk!

Advertentie

Reacties uitgeschakeld voor Salaris binnen

Opgeslagen onder Geld en besparen

Reacties zijn gesloten.