Uitgaven in augustus

De maand duurt nog een dagje, maar ik ga vandaag geen geld meer uitgeven. Hier zijn de uitgaven voor augustus:

Screenshot 2016-08-31 06.54.30.png

Bij de lidmaatschappen is mijn vakbond deze maand wat laat met het innen van de incasso. Het gaat ze in augustus ook niet meer lukken, maar dan wordt het dus begin september en dan waarschijnlijk eind september nog een keertje.

Ik kocht veel kleding. Ik kocht namelijk een nieuwe herfstjas, twee broeken, een t-shirt en nieuwe schoenen. In de komende vier maanden (september t/m december) hoef ik dan waarschijnlijk niet meer zoveel uit te geven. Maar ik ga over het jaarlijkse budget heen komen, want in die vier maanden was ik van plan om nog maar 4 x 30 euro uit te geven; dan ga ik 117 euro over het jaarbudget heen. Oh, en ik wil graag ook nog wel een keertje naar de kapper. Tja.

Vervoer ging goed deze maand, en dat ondanks het feit dat ik mijn jaarabonnement verlengde. Het was een maand dat ik veel met de fiets af kon qua werk. Dat scheelt dus een hoop.

Bij “vrij te besteden” zat ik onder het maandbedrag, maar ik moet nog steeds een hele hoop inhalen. Of dat nog lukt, vóór het einde van het jaar? Grootste uitgaven waren een voicerecordertje (de voicerecorder op mijn goedkope telefoon laat standaard mijn telefoon crashen, dus wilde ik een los apparaatje) en een cadeau voor een gewaardeerde vertrekkende collega.

Bij de goede doelen gaf ik deze maand minder uit dan gemiddeld. Hierdoor kon ik ook al de achterstand iets inlopen. Ik heb voor de uitgaven aan goede doelen een jaarplanning, en weet dus ook dat ik die achterstand de rest van het jaar nog verder ga inlopen.

De vakantie-uitgaven ga ik natuurlijk nooit meer inlopen dit jaar, dat is duidelijk. Ach ja. Waarschijnlijk wordt dit volgend jaar weer een stukje goedkoper. We doen af en toe een duurdere reis, maar lang niet elk jaar.

Ik legde deze maand ook weer wat geld in op de beleggingsrekeningen. Daar staat ook een rood bedrag, maar dat betekent dat ik tot nu toe dit jaar méér heb kunnen inleggen dan gepland, en dat is natuurlijk niet verkeerd.

Met nog vier maanden te gaan in dit jaar, heb ik vaak nog de kans om rode bedragen weg te werken, maar soms niet meer. Wordt vervolgd 🙂

Advertentie

1 reactie

Opgeslagen onder Geld en besparen

Een Reactie op “Uitgaven in augustus

  1. tomvandermeersch

    Hallo,

    Ik volg sinds kort met bewondering uw blog.

    Kan iemand me zeggen als ynab toepasbaar is met KBC-touch?

    Alvast bedankt.