Schoenen – dilemma

Ik heb een grote schoenmaat, 43. Ik kocht tot nu toe altijd braaf dure schoenen in speciaalzaken voor mensen-met-grote-schoenmaten. Ruim over de honderd euro was zo’n paar schoenen altijd wel. Ik ging er niet al te zuinig mee om (want zo ben ik nou eenmaal), en zo stond ik dan meestal een half tot driekwart jaar later weer in zo’n winkel.

Totdat ik laatst dacht: ik ben ook gek! Er bestaan mensen, voor wie maat 43 heel normaal is: mannen!

Dus sindsdien koop ik mannenschoenen. Ik zoek een leuk, niet al te grof ontworpen paar uit, en krijg er nog complimentjes voor, ook. En ze zijn een stuk minder duur.

Screenshot 2016-08-31 07.22.58

Dit is dus een herenschoen. Het is maar dat je het weet.

Alleen jammer dat dit specifieke geval al na vier maanden gebruik uit elkaar begint te vallen. Ik heb er denk ik 75% van de tijd op gelopen (ik heb soms ook andere schoenen aan gehad), ik heb er géén bergbeklimmingen mee gedaan, of mud runs, dus eigenlijk vind ik het niet zo goed dat het ding nu al z’n zool begint te verliezen.

Nu lees ik online dat een verkoper sowieso zes maanden garantie moet geven. Wat vinden jullie: moet ik gaan klagen? Mag ik meer verwachten van schoenen, die “maar” zestig euro gekost hebben?

Advertentie

7 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

7 Reacties op “Schoenen – dilemma

 1. Meergeldminderstress

  Dat is vervelend he, als iets het zomaar opgeeft, terwijl het nog lang niet zou hoeven. Ga je terug? Misschien kunnen ze de zool heel makkelijk repareren voor je.

 2. Zestig euro vind ik toch wel een groot bedrag – ik zou zeker terug gaan. Dat gezegd hebbende, ik draag altijd docs, ben er ook niet heel erg zuinig mee, en deze die ik nu heb, gaan al drie jaar door!

 3. N

  Omoda verkoopt veel in 43, vaak wat duurder maar ook in de sale nog groot aanbod.
  Verder Van Haren eens bekijken. Heeft ook veel modellen in grote maten, kwaliteit is wel wat minder (lees: hardere minder comfortabelere zolen, voetbed) maar zeker voor n.paar erbij de moeite waard….

  Mannenschoenen koop ik dus echt niet, ok miss strandslippertjes….

 4. Ja, bij van Haren hebben ze XL schoenen.

 5. Lovis

  Ja, ik koop ook ‘mannen’-schoenen, al heb ik maat 39/40. Ze zijn net wat steviger en voelen comfortabeler. Ik wacht altijd de uitverkooptijd af: de vorige keer nog bij Scapino en eerder bij Dolcis. Die hebben een paar keer per jaar aanbiedingen van goede merken, als Ecco en Hush Puppies. Als er een heel mooie aanbieding is, koop ik twee paar en zet ik er één in de kast. Ik koop gewone, schoenen, zonder toeters en bellen, maar ik doe er best lang mee. In de zomer heb ik twee verschillende paren gymschoenen van Nike en omdat ze zo goed zijn, Op het ogenblik heb ik nog één paar zomerschoenen en drie paar stevige stappers van Ecco en Hush P. Mijn kleine voorraad past net onderin mijn klerenkast.

 6. Ernie

  Ik heb maat 41, een ruime damesmaat. Ik heb helaas vrij smalle voeten dus herenmaten worden voor mij te breed. Schoenen kopen is voor mij een klein drama, ik heb ook nog niet een merk gevonden dat altijd goed zit. Soms wordt het ook nog maat 42. Gelukkig is het aanbod in grote maten tegenwoordig wel meer dan 20-25 jaar geleden.

 7. Janny

  Ik zou zeker terug als schoenen na vier maanden al uit elkaar vallen. Een paar jaar terug overkwam ons zoiets bij schoenen van onze jongste zoon. Met zijn maat 48 ook niet gemakkelijk om betaalbare schoenen te vinden. Wij kregen toen een forse korting op het nieuwe paar dat wij kochten. Dat nieuwe paar heeft het anderhalf jaar uitgehouden en toen was de zool versleten. Het was jammer genoeg een type schoen waarbij de zool niet vervangen kan worden.