Overuren

Ik had een paar weken geleden mijn teamleider gemaild, of ze de overuren die ik had gemaakt, maar uit wilde betalen. Ik zag het niet meer gebeuren, dat ik ze zou kunnen compenseren.

Maar toen ze terug was van vakantie mailde ze dat ik in november en december van dit jaar minder ingepland sta en dat de uren dan gecompenseerd kunnen worden.

Vrijdag kwam mijn nieuwe rooster binnen en inderdaad: de agenda is voor mijn doen behoorlijk woest en leeg. Er is zelfs één week bij, dat ik op dinsdagochtend werk, de rest van de week heb ik vrij.

Ik ben benieuwd of het rooster zo zal blijven. Meestal zie je toch ook wel weer dat ik af en toe gebeld word om iemand te vervangen. We gaan het zien. Stel dat ik alsnog veel moet invallen, dan ga ik er in november wel op staan, dat de dan nog niet gecompenseerde overuren uitbetaald worden.

Maar stel dat het rooster echt zo rustig blijft, dan vind ik dat ook niet zo heel erg. Ik werk dan uiteindelijk over het jaar heen gewoon ongeveer mijn contracturen (en krijg daarvoor ook betaald), maar mag dan wel veel genieten van vrijheid in november en december.

Nu alleen nog bedenken, wat ik dan met al die vrijheid ga doen… Hmm…

Advertentie

6 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

6 Reacties op “Overuren

  1. N.

    Tijd voor tijd inruilen is, volgens mij, op dit moment financieel gezien gunstiger. Sinds kort betalen wij 50% belasting over de overuren. Voor ons een reden om te kiezen voor meer vrije tijd.

    Maar inderdaad, als je steeds zoveel uren hebt gemaakt is het even lastig om te verzinnen wat je met al die vrije tijd aanmoet.

    • Ik denk dat er 50% belasting ingehouden wordt op je overuren. Hoeveel je uiteindelijk betaalt, hangt gewoon van je jaarlijkse belastingaangifte af. Kan dus zijn, dat je nog wat geld terugkrijgt van wat er tot nu toe ingehouden is.

      Zelf had ik in principe met mijn teamleider afgesproken, dat ik dit jaar geen overuren zou draaien. Maar nu het toch gebeurd is, wilde ik ook wel geld voor tijd. Maar ja, uiteindelijk wordt het dus toch tijd voor tijd. Ook niet heel erg.

  2. N.

    Met andere woorden: de fiscus houdt nu alvast nog meer op het salaris in dan ze daarvoor al deed en de burger moet het eventueel teveel betaalde achteraf weer terug zien te krijgen. Wij schieten dus eigenlijk de overheid geld voor. Ach, ja leuker kunnen we het niet maken.

    N.

    • Tja. Uiteindelijk komt het goed, toch? Ze konden ook aan je baas vragen om minder in te houden, maar dan waren de klachten vast ook niet van de lucht, want dan ontdekten mensen in maart of april dat ze nog moesten bijbetalen.

  3. Die rustige weken heb ik nu. helaas onbetaald 😉 (zzp ) 3 van mijn 4 gastkindjes hebben vakantie (en ik vakantie in augustus gehad..dus 2 maanden met erg weinig inkomen)

  4. Lekker even! Volgens mij is het idd ook gunstiger om er tijd voor te hebben, mits je het geld niet per se nodig hebt (want zelfs als je de helft uitbetaald krijgt, is het natuurlijk geld bovenop je gewone salaris).