Verkiezingsgezeur

Ja, ja, het is weer bijna verkiezingstijd. Wanneer mogen we naar de stembus? Ik zoek het even op … Oh, 15 maart. Gelukkig, nog “maar” een half jaar.

Want jongens, jongens, wat vind ik dat altijd een gedoe. Er wordt een spervuur aan “nieuws” op ons afgestuurd de laatste weken, en het enige wat ik denk, is: welke politieke partij heeft dit “nieuws” nu weer op deze manier naar buiten gebracht?

Is het de partij die wil dat ouderen op hen stemt? Is het de partij van de grote gezinnen met aanrechtmoeders? Is het een partij die nu regeert en die dus wil benadrukken dat het allemaal best goed gaat, en in de toekomst nog beter?

Prinsjesdag is voor de regerende partijen ook een mooie dag: mooie plannen presenteren voor 2017, en weten dat als je ergens halverwege 2017 moet toegeven dat een bepaalde belofte toch niet ingelost kan worden, je in ieder geval je stemmers al weer binnen heb gehaald.

Ben ik nu een beetje cynisch? Vast. Ik denk dat ik het komende halfjaar de nieuwsberichten nog maar iets meer vermijd dan gebruikelijk, dan hou ik het wel vol tot na 15 maart…

Advertentie

6 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

6 Reacties op “Verkiezingsgezeur

  1. Idd, ook ik schref op mijn blog, dat je beter kunt kijken naar de afgelopen vier jaar en dat je absoluut niet moet luisteren naar de loze beloften.

  2. Ik vind je eerder realistisch dan cynisch. Zal ook blij zijn als dit verkiezingsgeleuter in het nieuws weer voorbij is.

  3. Je bent verre van cynisch 🙂 Juist realistisch. Ik merk bij mijzelf dat, daar waar ik in het verleden oprecht interesse had in de politieke ontwikkelingen, ik nu steeds meer afkeer voel. Iedereen weet dat het maken van beloften, in een politieke arena zoals wij dat kennen, leidt tot polderen, water bij de wijn doen. Ik krijg bijna de neiging om niet meer te gaan stemmen. Maar dat gaat mij te ver. Immers, het stemrecht is een zwaarbevochten recht dat uitgeoefend moet worden. En daarom ga ik mij toch weer verdiepen in de partijprogramma’s die de komende periode zullen verschijnen. Misschien wel het beste kiezen uit al het ‘kwade’. Of ben ik nu te cynisch? 😉

  4. Ik mis vooral de echte visie bij politici, waar willen we nou als Nederland over 20 jaar zijn? En hoe gaan we dat bereiken? Ze blijven zo op de details hangen en daardoor moeten ze allerlei beloftes doen die ze niet na kunnen komen, wat dan weer mensen vervreemdt van de politiek. Misschien moet ik die vraag eens gaan stellen aan alle partijen 🙂

  5. colinda

    Er stond van de week bij rtl nieuws dat mensen prinsjesdag alleen maar interessant vinden voor de kledij en de rest ver van mijn bed show

  6. Ik ga altijd voor de stemwijzer en dan in verschillende varianten. En verder let ik inderdaad vooral niet teveel op al die loze verhalen. Kom je geen stap verder mee.