Vakantie, en weer aan het werk gaan

Wij zijn op vakantie geweest. Ik had drie weken vrij. Wat een heerlijkheid is dat, zeg!

Bijvoorbeeld: vanaf de eerste dag van de vakantie tot de laatste sliep ik als een roos. Zelden ’s nachts wakker, en als ik al wakker werd, even naar de wc en dan weer lekker terug in bed en doorslapen. Heel ontspannen.

Een tweede voorbeeld: als ik werk, heb ik wel eens pijntjes. Beetje brandend maagzuur, beetje pijn aan mijn voeten of armen, een hoofdpijntje of nekpijn. Stress, hè? Ook niks van gemerkt tijdens de vakantie.

En tenslotte merkte ik dat het veel makkelijker was om gezond te eten en niet te snoepen. Immers, er was geen stress of verveling om weg te snoepen. Ik kon altijd iets leuks of interessants gaan doen als ik trek kreeg maar het nog geen etenstijd was.

En nu ben ik weer terug van vakantie en aan het werk. De eerste dag was meteen, natuurlijk, erg druk. En hop, daar zat ik ineens weer achter de computer met een zere schouder. En hop, daar stond ik nog een extra stroopwafel te nemen zo tegen vijven, hoewel die eigenlijk niet de bedoeling was. Tot nu toe slaap ik nog goed, trouwens, maar of dat zo blijft …

Kortom, voor mij zijn er best grote verschillen tussen hoe ik functioneer als ik vrij ben, en als ik moet werken. En dan heb ik een aardige baas, leuke collega’s, het gevoel dat ik mijn werk aan kan… En toch.

Dus zo vlak na de vakantie droom ik weer van (nog) minder werken of zelfs helemaal niet werken. De motivatie om daar naartoe te werken, is er. En ook, trouwens, de motivatie om te kijken of ik toch iets minder gestrest kan zijn over/op het werk… Maar da’s best lastig.

Advertentie

3 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

3 Reacties op “Vakantie, en weer aan het werk gaan

  1. Francine de Boer

    Dag, al eens bekeken of je wel de juiste zithouding hebt aan je bureau? Een computerscherm op ooghoogte b.v. is zo belanrijk voor nek en schouderspieren. Werk je met een labtop zonder apart scherm dan kijk je altijd met je hoofd naar beneden en dat is een extra belasting. Stoel in de juiste stand, bladhoogte, allemaal zaken die aan te passen zijn, zodat je een goede zithouding hebt. Om over staande te werken nog maar te zwijgen. Sterkte met het weer aan het werk zijn. Francine

  2. Ik herken dat zo! Was een week vrij, en na de eerste dag terug dacht ik met veel verlangen aan de VUT… Ik werk in de zorg.