Bijbaantje

Ik had eigenlijk het voornemen om dit jaar minder tijd te besteden aan mijn bijbaantje waarbij ik interviews uittyp, dan vorig jaar. Ik wilde streven naar zo’n 100 euro inkomsten per maand, bruto. Dus 1200 euro in een jaar, en dan zou ik daar nog inkomstenbelasting over betalen – kwam ik op zo’n 700 euro netto uit, leuke bijverdienste.

Maar ook dit jaar waren er weken dat ik veel meer werkte. Vorig weekend besteedde ik wat tijd aan het op een rijtje zetten ervan:

screenshot-2016-09-24-10-58-32

De inkomsten uit mijn bijbaantje in 2016 tot nu toe

Nou, dus dan weet ik ook weer, hoelang ik dat goede voornemen heb volgehouden: tot en met maart, ongeveer. (In januari kreeg ik nog wat geld binnen van werk wat ik in december verrichtte).

In totaal zit ik tot nu toe op 3000 euro (en centen) bruto. Na inkomstenbelasting is dat zo’n 1800 euro netto.

Mijn goede voornemen is wel weer om dit wat af te bouwen. Het kost veel tijd, en per uur werk levert het beduidend minder op dan mijn echte werk. En soms (zoals in mei en juni) dan neemt het wel erg veel van mijn vrije tijd in beslag. Vrije tijd is ook belangrijk voor een mens, dat moet ik niet vergeten.

Dus mijn goede voornemen voor nu is om vanaf nu per maand weer terug te gaan naar zo’n 100 euro bruto verdienen aan dit bijbaantje. En dan de vrije tijd te gebruiken voor dingen als het huishouden, hobby’s en andere ontspanning. Kijken of het lukt 🙂

Advertentie

Reacties uitgeschakeld voor Bijbaantje

Opgeslagen onder Geld en besparen

Reacties zijn gesloten.