Jaarlijkse rente van deposito binnen

Een hele tijd geleden alweer, in september 2010, zette ik voor het eerst geld voor langere termijn vast in een deposito. Twee jaar daarvóór ongeveer stond ik altijd maximaal rood en moest ik wel eens geld lenen bij mijn ouders om boodschappen te kunnen doen (wat ik dan altijd weer terugbetaalde als ik mijn salaris binnenkreeg, en wat ik dan vaak weer opnieuw moest lenen in de week voordat mijn volgende salaris binnen zou komen).

Op een gegeven moment vond ik dat té erg worden en ben ik mijn uitgaven eens goed onder de loep gaan nemen, en gaan veranderen. En dát resulteerde dus twee jaar later in het feit, dat ik niet alleen niet meer rood stond, maar zelfs 5000 euro op mijn spaarrekening had die ik vast durfde te zetten voor tien jaar.

Ik sloot een deposito af voor tien jaar en kreeg daar 3,4% rente op. Dat was op dat moment eigenlijk een lage rente voor een tienjaarsdeposito, maar dat wist ik niet. Ik sloot hem gewoon af bij mijn eigen bank.

Nu blijkt dat toch een best goede keus geweest te zijn, want inmiddels krijg je dat soort mooie rentes niet meer, en ik heb ‘m toch maar mooi op tijd vastgelegd. Zou nog leuker zijn geweest als ik er 5% jaarrente op kreeg, maar goed.

Een week of wat geleden kwam dus de jaarrente binnen voor dit jaar, altijd een leuk moment. Nog vier jaar krijg ik die mooie rente van 3,4% op dit bedrag, en dan wordt in september 2020 de hoofdsom weer vrijgelaten en moet ik gaan kijken wat ik dan met dat bedrag wil en kan doen. Maar dat zien we dan wel weer.

 

Advertentie

3 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

3 Reacties op “Jaarlijkse rente van deposito binnen

  1. Das voor sparen idd een mooie rente, zeker nu! Al een beetje bedacht wat je ermee gaat doen als het vrij komt?

  2. bouk

    Zo heb ik voor mijn kinderen ook geld in depo laten vastzetten tot hun 12e jaar. Ik wou dat ik het tot hun 18e had vast laten zetten…..De rentes die je nu krijgt zijn een lachertje helaas…. Maargoed, we hebben een paar jaar een fijn bedrag bijgeschreven gekregen….

  3. Wow, dat is een hele mooie rente! Altijd fijn hoor, zo’n jaarlijkse uitkering.