Ziek?

Gisterochtend voelde ik me niet zo lekker. Mijn maag was van streek, en ik wilde eigenlijk liefst op het toilet blijven zitten. Maar ik “moest” naar mijn werk. En uiteindelijk, toen ik me na een tijdje iets beter voelde, ging ik toch maar.

In de trein onderweg naar mijn werk zat ik ontspannen een boekje te lezen. En na een tijdje merkte ik, dat mijn maag en darmen eigenlijk al wat rustiger geworden waren. Ik voelde me alleen nog een beetje koortsig, een beetje soezerig.
Op mijn werk aangekomen, dronk ik even eerst nog een kopje koffie en ging aan de slag. Het was druk. En pas aan het einde van de dag dacht ik weer: oh ja, ik voelde me niet zo lekker, vanochtend.

Het was een prima dagje, zo. En dus vind ik het altijd raar om van tevoren te weten, wanneer ik écht ziek word, en wanneer het maar zo’n beetje is, zoals gisteren. Want ik stond al op het punt om me ziek te melden, maar ben dan toch blij dat ik dat niet gedaan heb. Maar op een andere dag wil ik me dan ook niet ziek melden, maar moet ik mezelf in de loop van de dag vanaf m’n werk weer naar huis slepen, omdat ik het toch onderschat had. Gelukkig viel het deze keer dus mee.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Geld en besparen

Een Reactie op “Ziek?

  1. lastig idd!! zo heb ik donderdagavond gevraagd of moeder voor haar zoontje vervanging had vrijdag.. was binnen 2 seconden geregeld dus daar hoefde ik me niet schuldig om te voelen.. maar zo ver van te voren is het afwachten hoe ziek je nog gaat worden of toch weer snel opknapt.. maar ja om t pas vrijdag kwart voor 7 te laten weten vind ik ook zo rot (terwijl ik me donderdag dus al niet lekker voelde.. erg verkouden dus vol hoofd, hoofdpijn, moe enz) soms zo lastig om vooruit te kijken.. maar halverwege ziekmelden is als gastouder neit echt een optie, tenzij t niet anders kan.. anders is t gewoon volhouden tot kindjes gehaald worden (ouders kunnen niet zomaar eerder weg van werk of hebben niet zomaar vervanging maar mn eigen kidneren moet ik toch ook verzorgen, uit school halen enz.. dus dan maakt t niet zo veel uit of er 1 of 2 bij zijn)

    fijn dat het meeviel!!! man en k hebben gister samen uitgeziekt op de bank. hele serie via netflix gekeken.. 🙂 vandaag voelen we ons alweer wat beter, man is ook gewoon gaan werken en ik mag maandag weer. blij dat het meeviel idd!!