Uitgaven in oktober

In oktober gaf ik redelijk weinig geld uit. 1255 euro en centen. Het was een rustig maandje. Maar ja, geen dure vakantie deze maand en ook geen andere grotere onregelmatige uitgaven, dan is het al snel een lager totaalbedrag. En da’s maar goed ook.

Hieronder weer het lijstje:

screenshot-2016-11-02-09-39-15

Bij de vaste uitgaven zie je dat ik bij de mobiele telefoon deze maand een prima bedragje had, maar dat ik nog iets achterloop van de vorige maand. Hopelijk haal ik dat voor het einde van het jaar nog in, en anders, nou ja, heb ik er dit jaar een euro of 3 teveel aan uitgegeven.

In oktober betaalde ik weer servicekosten voor mijn beleggingen. Hierdoor is het bedrag voor bankkosten weer verder in het rood gedoken. De komende maanden haal ik dat ook niet helemaal meer in, denk ik. Ach ja. Ik heb nog steeds twee betaalrekeningen, het zou 25 euro in het jaar schelen als ik er daar eentje van op zou zeggen, maar ik vind het dan ook wel weer handig om bij twee banken te bankieren.

Wat betreft kleding en uiterlijk kocht ik mezelf deze maand suf aan onderbroeken en warme sokken. Voor wel dertig hele euro’s. Ik kan er mee leven. En komende maand ga ik ook gewoon nog een keertje naar de kapper. Daardoor weet ik wel zeker, dat ik mijn jaarbudget dit jaar niet ga halen, maar dat is dan maar zo.

Qua vervoer hou ik dit jaar dan weer wel heel veel geld over. Misschien kan ik mijn gekochte schoenen her-boeken van “kleding” naar “vervoer” en zo bij beide categorieën op nul uitkomen? Immers, ze verslijten doordat ik loop… Maar goed. Het is fijn om dit te zien, dit is dan tenminste een categorie die ik blijkbaar (te) ruim ingeschat heb.

Vrij te besteden, oei… Ik gaf deze maand 67 euro uit aan het duurste bibliotheekabonnement wat er is (mag daardoor 15 boeken tegelijk lenen en ze bijna twee maanden houden en dan ook nog eens reserveren wat ik maar wil, zolang ik de binnengekomen gereserveerde boeken dan ook maar op tijd ophaal). Daarnaast 24 euro voor cadeautjes voor mijn familie (ook alvast voor december) en 12 euro voor een dopper voor mezelf (ik moet bekennen dat ik ‘m nog maar weinig gebruikt heb, en het leek me nog wel zo handig om die gewoon altijd op mijn bureau te zetten…). En eh … 25 euro aan staatsloten, bloos.

Bij goede doelen gaf ik deze maand minder uit dan gemiddeld; hier denk ik aan het einde van het jaar ongeveer rond de nul uit te komen, wat de bedoeling was vanaf het begin. Daar staan gewoon door het jaar heen bepaalde donaties gepland, maar aan het eind van het jaar zijn dat er minder.

Bij verzekeringen ging de kwartaalpremie voor de inboedel-, rechtsbijstand- en reisverzekering er weer af. Ik moet weer eens naar de verzekeringen gaan kijken ook, voor het einde van het jaar.

Ik belegde weer teveel geld deze maand. Dat vind ik verder niet erg. Ik ga dit jaar zwaar in het rood uitkomen qua beleggingen omdat ik meer ingelegd heb, dan gepland. En dat geeft dit budgetteerprogramma, YNAB, met rood aan. Ik vind dat helemaal niet erg. Bij het pensioenbeleggen mag ik dit jaar niets meer inleggen, dus daar sta ik voor het einde van het jaar dan weer wel in het zwart.

Advertentie

4 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

4 Reacties op “Uitgaven in oktober

  1. Meergeldminderstress

    Wat leuk om ynab eens zo in de praktijk te zien. Dat ziet er toch wel heel handig uit. Ik maak zelf gebruik van een excel die globaal hetzelfde doet (maar wel veel meer werk gok ik). Leuk dat je het deelt!

    • Ik gebruik het niet helemaal, zoals het gebruikt zou moeten worden. Feitelijk zou je er elke maand een nieuw budget in moeten maken, voor het geld wat je in de maand ervoor verdiend hebt. Dus leven op het inkomen van afgelopen maand (en natuurlijk mag je ook beslissen om een deel van het geld opzij te zetten, je hoeft het natuurlijk niet allemaal uit te geven). Dat zie je ook bovenaan, ik heb nog 9200 euro ruim “available to budget”, dat zou nul moeten zijn als je het budget eenmaal bedacht hebt, die 9200 euro is wat ik in de vele maanden ervoor allemaal niet netjes volgens de YNAB methode geboekt heb. Maar voor mij is het wel een handig programma, omdat ik het ook op mijn telefoon heb en omdat het ook wel bijhoudt, hoeveel ik elke maand uitgeef in elke categorie en of ik voor het jaar tot nu toe er over of er onder zit.

  2. stoppenvoormijnvijftigste.nl

    Gaaf om te zien hoe je budgeteerd! Ik ben erg benieuwd waarin je nou voornamelijk belegd? Beleggen wordt waarschijnlijk mijn volgende stap om te kunnen stoppen voor mijn vijftigste 🙂