Beleggingen en de wereld

Op Amerikaanse fora zie ik mensen in paniek raken: Trump heeft gewonnen! Dus de dollar zal minder waard worden, dus ik ga metalen kopen van het geld dat nu op mijn spaarrekening staat als buffer. Of: Trump heeft gewonnen, ik wil alle aandelen die ik in mijn pensioenpotje heb, nu verkopen!

En ik, wat doe ik?

Ik doe helemaal niets. De aandelen die ik heb (zie de Beleggingspagina), die hou ik. Ze zullen vast de komende dagen iets in waarde dalen. Dat is dan maar zo. Misschien is “Trump” ook het begin van de volgende financiële crisis, maar ook dat is dan maar zo.

Ik heb er vertrouwen in dat uiteindelijk de aandelenmarkt een stijgende lijn zal laten zien, ook de milieuvriendelijkere bedrijven waar ik in beleg via mijn fondsen. Bedrijven blijven functioneren, bedrijven blijven dingen verkopen aan mensen. Mensen binnen bedrijven blijven ook nieuwe dingen bedenken, efficiëntere productiemethoden, nieuwe waardevolle dingen die mensen zullen willen hebben (en die ook het leven weer een stukje leuker maken).

Het wordt een interessante tijd, dat zeker. Ik denk niet dat het erg saai wordt de komende paar maanden, zowel in de wereld als op de aandelenmarkt. We gaan het zien…

Advertentie

8 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

8 Reacties op “Beleggingen en de wereld

 1. Wij sluiten ons hier helemaal bij aan, misschien zelfs wel een mooi koop moment! De beurzen zullen zeker een flinke tik krijgen vandaag, en mogelijk ook in de komende tijd.

 2. stoppenvoormijnvijftigste.nl

  Ik weet niet precies meer waar ik het gelezen heb. Maar een van ’s werelds meest succesvolle beleggers doet niks met zijn aandelen. Hij herschikt zijn portefeuille eens per jaar en meer niet. Ik denk dus wel dat dit verstandig is.

 3. Sluit ik me ook bij aan. Vooral een mooi koopmoment, wellicht dus wat herbalanceren richting aandelen tussen aandelen/obligaties

 4. Ik denk aan kopen 😉

 5. Ik denk er hetzelfde over. En zoals CF al zegt, misschien nog een mooi koopje op de kop tikken..
  Al valt de daling op de amsterdamse beurs met erg mee..

 6. Ik probeer ook altijd iets bij te kopen als de koersen dalen. Vorige week gedaan, toen beleggers voor het eerst serieus bang waren dat Trump zou gaan winnen.

 7. Ik lees nu net pas je blog en de reacties. Vindt het ontzettend grappig om te zien dat geen enkele voorspelling rondom de Amerikaanse verkiezingen is uitgekomen. Voorspelling dat Clinton zou winnen, werd Trump. Voorspelling dat wanneer Trump zou winnen, de markten zouden crashen, de AEX wint zelfs iets.