Nog even de jaarcijfers…

Nog even de jaarcijfers, hoor:

Gespaard van mijn inkomen: € 14.925, wat 37% is van mijn inkomen. Hè, net de 40% niet gehaald.

Inleg in pensioenpotjes: maximaal, te weten € 669, waarmee ik mijn jaarruimte voor dit jaar en oude reserveringsruimte opvulde. Voor de rest legde ik verplicht in via mijn werk.

Nettowaarde steeg van € 82.200 naar € 103.900. Daarvan is dus € 14.925 nieuwe inleg en € 6775 is groei. Gemiddeld haalde ik in dit jaar 7,9% groei (dat is berekend met de XIRR functie, die rekening houdt met het feit dat je door het jaar heen op onregelmatige wijze zowel aangroei van waarde hebt als nieuwe inleg). Niet slecht voor een zo wisselend aandelenjaar. Om dit resultaat te bereiken ben ik gedurende het hele jaar simpelweg doorgegaan met inleggen in gespreide fondsen (zie mijn Beleggingspagina). Natuurlijk: de cijfers kunnen natuurlijk volgende maand er ook alweer heel anders uitzien.

Spreiding aandelen – obligaties – spaargeld is op dit moment 43% aandelen, 23% obligaties en 34% spaargeld. Ik ben bezig om dit naar 50% aandelen, 25% obligaties en 25% spaargeld te krijgen, maar mijn spaargeld zit vast in deposito’s, dus ik kan de spreiding alleen maar veranderen door mijn nieuwe inleg alleen naar de aandelen- en obligatiefondsen te sturen.

Het was dus al met al een redelijk goed jaar qua financiën. Het had ook beter gekund, maar we gingen bijvoorbeeld ook op reis naar IJsland, en dat was erg leuk. Fijne jaarwisseling allemaal!

Advertentie

Reacties uitgeschakeld voor Nog even de jaarcijfers…

Opgeslagen onder Geld en besparen

Reacties zijn gesloten.