Kopen in de uitverkoop – goed bezig, mensen!

Gisteren zat ik op een terrasje. Lekker buiten, de zon scheen even tussen de buien door. Ik luistervinkte een gesprek van de buren af. Het waren twee verkopers van kleding, die klaagden dat de Nederlandse koper zelden nog maar “gewoon” kocht en in plaats daarvan wachtte op de uitverkoop, wanneer ze 20 tot 30% korting zouden krijgen. Zo bleef er van hun winst maar weinig over, zeiden ze.

Goh. Ik heb even totaal geen medelijden, hoor.

Dus deze wou ik nog even op dit blog gooien: goed bezig, medemensen! Als je kleding nodig hebt, koop ‘m dan vooral in de uitverkoop. Je hoeft geen medelijden hebben met de kledingbedrijven.

En eh, denk trouwens ook even heel goed na, of je wel écht kleding nodig hebt … Misschien heb je eigenlijk nog genoeg, ook al is het dan de mode van vorig jaar? En trouwens, als je dan toch iets moet kopen, misschien kun je beter een iets duurder ding kopen van goede kwaliteit wat jaren meegaat, in plaats van zeven dingen van lagere kwaliteit die na tien wasbeurten versleten of verkleurd zijn …

Maar goed, heb in ieder geval geen medelijden met mijn twee buurmannen, en blijf lekker slim kopen!

Advertentie

2 reacties

Opgeslagen onder Geld en besparen

2 Reacties op “Kopen in de uitverkoop – goed bezig, mensen!

  1. Ilse

    Met de kleding bedrijven heb ik zeker geen medelijden, maar ik voel wel voor de medewerkers die gewoon tegen het minimumloon werken en hun baan verliezen bij te weinig omzet.

  2. frugalicious7

    Haha, mijn vader heeft bij een kledingbedrijf gewerkt (kwam niet uit die wereld) en lachte zich elke keer weer helemaal rot als hij zag wat het kost bij inkoop, en voor hoeveel het uiteindelijk wegging.

    Btw, ontzettend jammer dat je bent gestopt met bloggen, ik heb er erg veel aan gehad en letterlijk in een weekend alles uitgelezen!