Tevreden over je financiën

Kijk aan, een berichtje op nu.nl over dat de Nederlandse huishoudens in het algemeen tevreden zijn over hun financiën. Dat is nog eens leuk wakker worden.

Het gaat om een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), en 71% van de ondervraagden was tevreden. Dat vind ik een behoorlijk hoog percentage.

Natuurlijk waren er ook mensen niet tevreden, en vooral veel eenoudergezinnen waren wat minder tevreden en wat angstiger over hun situatie. Eh, ja, lijkt me logisch. Over het algemeen gaat het dan toch om een mevrouw die van tevoren niet van plan was om in haar eentje voor één of meerdere kinderen te gaan zorgen. (Dat zal de meerderheid van de eenoudergezinnen zijn, natuurlijk zijn er ook andere situaties).

Sowieso maakt eén op de drie zich wel zorgen om de financiën in de toekomst, en ik kan dat wel begrijpen. Er is natuurlijk wel een verschil tussen “het gaat nu best goed” en “in de verre toekomst gaat het nog steeds goed”. Dat weet je zo maar niet altijd. Misschien dat een deel van die tevreden mensen dus ook eens kan kijken hoe ze in de toekomst tevreden kunnen blijven.

Maar goed, toch leuk om te zien dat de meerderheid van de bevolking tevreden is. En dat voor het klagerige volkje dat we toch schijnen te zijn!

1 reactie

Opgeslagen onder Geld en besparen

Een Reactie op “Tevreden over je financiën

  1. e

    Ja inderdaad, maar ik denk dat ook een deel zijn kop in het zand steekt.:)